Magazin Syscom Elco

miercuri, 7 martie 2012

Unitronics introduce un nou modul de comunicatie

V100-17-PB1 este un nou modul de comunicație UNITRONICS, care permite integrarea ca slave a automatelor programabile din seriile V130 și V350 în rețele PROFIBUS.

Aceasta conferă un mare avantaj rețelelor în care sunt integrate prin faptul că dispun de panou operator integrat, ușor de configurat, și de un număr mare de I/O digitale și analogice, incluzând intrări rapide, PT100, termocuplu, măsurarea greutății, care pot fi montate local sau la distanța de până la 1000m de controler.

Cu ajutorul funcției de comunicație „ProfiBus Configuration”, controlerul UNITRONICS, instalat cu noul modul de comunicație, poate funcționa în rețeaua PROFIBUS în al cărei master se configurează fișierul GSD corespunzător.

Comunicația este realizată prin intermediul a 4 vectori. Doi dintre aceștia sunt utilizați pentru trimiterea de informații în rețea, iar ceilalți doi pentru citirea de informații din aceasta. Astfel, pentru schimbul de date pe „bit” (MB, XB) se folosesc 2 vectori de 128 de „bytes long” fiecare (unul pentru trimiterea datelor, iar celălalt pentru recepționarea acestora), iar pentru schimbul de date de tipul „întreg” (MI, XI) se folosesc 2 vectori de 96 de „integers long” fiecare (unul pentru trimiterea datelor, iar celălalt pentru recepționarea acestora).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu