Magazin Syscom Elco

miercuri, 12 octombrie 2011

Workshop de robotica

In data de 28 septembrie 2011, la Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret, s-a desfasurat workshopul de robotica, eveniment la care Syscom Elco Impex SRL a participat nu doar in calitate de sponsor, ci si de promoter al unor echipamente din gama automatelor programabile, produse de firma UNITRONICS. Prezentarea a fost realizata de catre Mihai Radu, project manager la Syscom 18.

Facil de utilizat, eficiente si accesibile ca pret, produsele UNITRONICS au patruns pe piata aplicatiilor, proceselor si sistemelor din gama automatizarilor  incepand cu anul 1989. PLC-urile marca UNITRONICS stau la baza proceselor de automatizare a zeci de mii de instalatii din diverse domenii: petrochimie, petrol si gaze, procesarea alimentelor, industria textila si a maselor plastice, mediul inconjurator si energie, tratarea apei – oriunde este nevoie de procesul automatizarii. Principala caracteristica a acestor echipamente este introducerea conceptului de OPLC (Operator Panel & Programmable Logic Controller) prin combinarea panourilor de operare PLC (echipamentul de control) si HMI (interfata dintre om si mecanism) in unitati singulare, compacte. Astfel, OPLC = PLC + HMI.

O parte din avantajele acestei solutii de automatizare sunt:
·         micsorarea timpului de programare
·         economie de spatiu si cabluri de conectare
·         reducerea accesoriilor hardware

Aceste elemente se reflecta direct in raportul costuri-eficienta fara a afecta nivelul de performanta:

·         putere marita de procesare a datelor
·         controlul a maxim 1024 I/O canale
·         panou integrat de operare, cu touchscreen
·         multiple interfete de comunicare: Ethernet, RS485, RS232, CANbus, USB;
·         diverse protocoale de comunicare: MODBUS, CANOpen, UniCAN, PROFIBUS, TCP/IP
·         sisteme de comunicare wireless: SMS, GSM, GPRS;
·         limbaj de programare inclus in cost
·         aplicatii software: server OPC, server web, server FTP, acces de la distanta,  incluse in cost
·         memorie consistenta, incluzand un card SD pentrtu mai multe intrari de date

Participantii la workshop s-au dovedit interesati de maniera in care produsele UNITRONICS pot fi folosite acasa (proiecte domestice – inchidere/deschidere ferestre la imobile precum vile, control aer conditionat, alarme – automatizarea unei case), de modul in care se realizeaza conectivitatea dintre produse si un PC sau un televizor, de exemplu, precum si de pretul lor. Un alt punct de interes s-a dovedit conectarea produselor UNITRONICS la un modem GSM, fapt care permite realizarea comenzilor dorite de la distanta, chiar printr-un SMS.



© Toate drepturile asupra imaginilor si textelor publicate pe acest blog sunt rezervate in exclusivitate autorului. © All content of this blog is protected by the law of copyright.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu